Contact |
Nanook
Pedigree | Povesti in imagini
Chow-Chow index page
Istoricul rasei Chow-Chow
Chow-Chow standard FCI
Personalitatea la Chow-Chow
Ingrijirea unui Chow-Chow
Imagini cu Chow-Chow
 
 
"Dispozitia" acestei rase este oarecum diferita de a celorlalte rase, comportamentul acestora fiind mai asemanator cu al pisicilor in atitudine: rezervati cu afectiunea, independenti, demni si incapatanati. Desi blana lor este motiv de mangaieri, imbratisari si alte asemenea efuziuni, Chow-Chow se bucura rareori in urma acestor "atentii", mai ales daca vin din partea altor persoane decat ale cunoscutilor sai.


Chow-Chow este foarte inteligent, dar, ca si pisica, prea putin interesat a-si demonstra talentele sau de a-si "impresiona" stapanul precum cele mai multe rase de caini o fac. Se pare ca scopul lor primar este sa se multumeasca pe ei mai intai...

 

un Chow nu va tolera pedeapsa fizica. Tratarea defectuoasa a acestuia poate (cel mai adesea chiar va) rezulta in mutilarea psihica a animalului cu consecinte dezastruoase pt animal dar mai ales pt stapan.

   

Chow-Chow asteapta sa fie tratat cu demnitate si respect, el va rasplati acest respect cu loialitate pe viata daca va considera ca stapanul o merita.


Comportamentul acestei rase este adesea prost inteles de oameni care nu ii cunosc unicitatea. Suspicios cu strainii si foarte teritorial, Chow-Chow protejeaza casa si familia si isi ia rolul foarte in serios, luptand feroce pt cei pe care a ales sa ii iubeasca. Oamenii obisnuiti doar cu bunavointa celorlalte rase de caini se pot gasi in situatia de a nu intelege seriozitatea si rezerva de care da dovada un Chow-Chow. Odata "prezentati" de catre stapan si nefacand uz de prea multa "dragalasenie" Chow-Chow va accepta persoanele straine sub rezerva dorintei sale de a-si face (sau nu) noi prieteni.

Ultimile informatii
 

05.08 - Targu Mures
C.A.C.I.B. - Dracula DogShow

organizator A.Ch.Jud.Mures


06.08 - Targu Mures
C.A.C.I.B. - Campionatul RO

organizator A.Ch.Jud.Mures


12.08 - Baia Mare
C.A.C
organizator A.Ch.Jud.Mures

 

02.09 - Oradea
C.A.C.I.B.

organizator A.Ch.Bihor

 
Sponsori si parteneri
 
 

http://images-team.ro

 

http://cainele.ro

 

 
 
   

 

Parte din mitul comportamental este si felul in care arata. Fata "incruntata" coama ca de leu, ochii umbriti de obicei intimideaza. Siguranta de care da dovada, demnitatea si indiferenta cu care trateaza persoanele din afara cercului sau, sunt adesea prost intelese sau prost interpretate de oameni ce asteapta ca toti cainii sa fie exagerat de prietenosi si afectivi. Chow-Chow pastreaza afectivitatea pentru aceia pe care ii iubeste cel mai mult si nu gaseste de cuviinta sa caute afectiune din partea altcuiva. El cauta sa isi vada de treburile sale si pur si simplu se sinchiseste prea putin de ceea ce asteapta alte persoane de la el.

Caine independent si solitar, el nu isi va deranja stapanul, fiind mult mai linistit decat majoritatea raselor de caini. Chow-Chow este cunoscut ca un caine care nu latra. In fapt, el latra dar foarte rar si niciodata fara motiv.

 
Educatie si socializare
-------------------------------

Cu o vointa iesita din comun, incapatanat si independent Chow-Chow necesita acelasi tip de stapan. Aceast caine are capacitatea de a deveni repede stapan daca i se permite ! De multe ori luat de dragul aspectului de persoane ce nu s-au obosit ca se informeze in legatura cu rasa, primit cadou sau oferit cadou (!!!) sau lasat in grija copiilor, Chow-Chow este cainele care poate deveni un cosmar cu tot aspectul sau de "ursulet".

Puii de Chow sunt de obicei bine crescuti si comportamentul lor este rareori problematic. Din aceasta cauza, greseala comuna este de a considera ca animalul nu mai are nevoie de antrenament. Un Chow-Chow needucat ajuns la adolescenta, va refuza instinctiv sa accepte orice fel de autoritate, indiferent de repercusiuni.

 

Socializarea este un proces permanent in care catelul este invatat sa accepte oameni noi, alti caini precum si medii si situatii diferite.
Un stapan responsabil va incerca sa puna catelul in cat mai multe situatii inedite cu putiinta, spre a da acestuia posibilitatea sa se obisnuiasca.
Este important ca acest proces sa continue prin prezentarea cu regularitate a unor persoane si locuri noi, caini sau alte animale, etc..
Socializarea cu copii este foarte importanta pt ca acesta sa ii trateze corect cand va deveni adult. Chow-Chow trebuie crescut cat se poate de permisiv cu copii. Un Chow-Chow bine educat este o placere vie!

Home | Contact | Istoric | Standard FCI | Personalitate | Ingrijire | Galerie de Imagini © 2006 Chow.ro Toate drepturile rezervate
Designed & developed by Images-Team.ro