Contact |
Nanook
Pedigree | Povesti in imagini
Chow-Chow index page
Istoricul rasei Chow-Chow
Chow-Chow standard FCI
Personalitatea la Chow-Chow
Ingrijirea unui Chow-Chow
Imagini cu Chow-Chow
 
 
Cu siguranta printre cele mai impresionante rase de caini, Chow-Chow este un animal superb, cu aparitie leonina si maniere regale. Aratand mai degraba ca o incrucisare intre leu si urs, decat ca un caine, adevarata origine a rasei se pierde in China antica, dovezi scrise despre el precum si imagini pe portelan existand inca din vremea dinastiei Han (206 IC pana la 22 DC), alte artifacte indicand insa existenta lui cu mult inainte, ca fiind caine din rasele primitive arctice, migrat spre Monglia, Siberia si China cu peste 2000 de ani IC.

Dupa unii cercetatori, Chow este stramosul original al rasei Samoyede, Norvegian Elkhound, Pomeranian si Keeshond. In timpuri ceva mai recente, pe vremea dinastiei T'ang (secolul 7 DC), este descris un imparat chinez ce detinea 2500 de Chow-Chow pt a insoti la vanatoare cei 10 000 de vanatori ai sai. Admirat de imparatii Chinei, favorit al starurilor de la Hollywood dupa 1920, Chow-Chow a avut o istorie dramatica.

   

Vestita limba albastra/neagra ramane in continuare un mister. O veche fabula chineazeasca ofera o "teorie": Cand Dumnezeu a facut cerul a scapat cateva picaturi din vopseaua cu care il picta. Chow a venit imediat dupa si a lins din vopseaua cazuta, si din ziua aceea Chow are limba albastra. Legenda aceasta il plaseaza insa automat la inceputurile lumii, Chow existand deja cand Dumnezeu s-a apucat de creatie...

Chow a fost inregistrat in cluburi si asociatii la sfarsitul anilor 1800. In AKC (American Kennel Club) rasa figureaza inregistrata din 1906. Popularitatea rasei a crescut dupa 1930 cand presedintele Calvin Coolidge a tinut un exemplar (Timmy) la Casa Alba, si inregistreaza un nou salt in anii '80.

 
Ultimile informatii
 

05.08 - Targu Mures
C.A.C.I.B. - Dracula DogShow

organizator A.Ch.Jud.Mures


06.08 - Targu Mures
C.A.C.I.B. - Campionatul RO

organizator A.Ch.Jud.Mures


12.08 - Baia Mare
C.A.C
organizator A.Ch.Jud.Mures

 

02.09 - Oradea
C.A.C.I.B.

organizator A.Ch.Bihor

 
Sponsori si parteneri
 
 

http://images-team.ro

 

http://cainele.ro

 

 
Home | Contact | Istoric | Standard FCI | Personalitate | Ingrijire | Galerie de Imagini © 2006 Chow.ro Toate drepturile rezervate
Designed & developed by Images-Team.ro