Contact |
Nanook
Pedigree | Povesti in imagini
Chow-Chow index page
Istoricul rasei Chow-Chow
Chow-Chow standard FCI
Personalitatea la Chow-Chow
Ingrijirea unui Chow-Chow
Imagini cu Chow-Chow
 
 
Chow-Chow are nevoie sa fie periat cel putind e 2 ori pe saptamana, dar recomandarea este sa fie cat mai des. Pieptanatul ete esential pt o blana curata si sanatoasa. Chow are blana foarte deasa cu subpar ce sustine parul lung si matasos ce da aspectul "pufos" al cainelui. Datorita blanii foarte dese, Chow-Chow nu este foarte afectat de purici sau alti paraziti externi.
Cei mai multi Chow adulti au o coama cu aspect aproape identic cu cel al coamei de leu, si de acea aceasta necesita o grija deosebita, o pieptanare neglijenta sau folosirea unor perii neadecvate putand duce la distrugerea acesteia. Pe de alta parte, blanita puilor trebuie pieptanata cu insistenta in special cand acesta incepe sa piarda subparul pe masura ce blana de adult incepe sa apara.
Intodeauna indepartati parul mort si aveti grija sa nu se incurce cu parul cel nou. Pentru aceasta sunt necesare doua tipuri de perie: rara (tip normali) si deasa (cu pini desi).
   

Unghiile trebuiesc de asemean taiate folosind foarfece ghilotina (se gasesc la majoritatea magazinelor pt animale) mai ales daca acestea nu se tocesc natural de la mersul pe asfalt sau suprafete mai dure. Operatie este obligatorie insa in primele luni de viatza cand puiul nu iese afara si ghearele sale sunt ascutite.

 

Limitarea accesului
---------------------------

Chow-Chow este un caine ce trebuie tinut cu un grad confortabil de libertate. Poate fi cu usurinta crescut in apartament el nefiind un animal deosebit de activ, dar in nici o situatie acesta nu va fi tinut in lant sau in cusca deoarece are tendinta de a se considera inchis, sau mai rau ca fiind in capcana. Lasati animalului cata libertate va permiteti fara a neglija propria lui siguranta.

Ultimile informatii
 

05.08 - Targu Mures
C.A.C.I.B. - Dracula DogShow

organizator A.Ch.Jud.Mures


06.08 - Targu Mures
C.A.C.I.B. - Campionatul RO

organizator A.Ch.Jud.Mures


12.08 - Baia Mare
C.A.C
organizator A.Ch.Jud.Mures

 

02.09 - Oradea
C.A.C.I.B.

organizator A.Ch.Bihor

 
Sponsori si parteneri
 
 

http://images-team.ro

 

http://cainele.ro

 

 
 
   
Home | Contact | Istoric | Standard FCI | Personalitate | Ingrijire | Galerie de Imagini © 2006 Chow.ro Toate drepturile rezervate
Designed & developed by Images-Team.ro