IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Forum rules

Va rog sa apasati sus butonul "Read this !!!" inainte de a posta pe acest forum.

Reply to this topicStart new topic
> Suplimente nutritive pt oameni? la chow chow
bobytza
post Feb 23 2010, 01:54 AM
Post #1

Newbie
*

Group: Membri
Member No.: 1337

Voi incerca sa fiu concis. Am o catelusa chow chow de 2 ani si un pic. Ii dadeam sa manance orez cu legume si cu pui,vita, curcan si (greseala mea) pipote si inimi de pui, despre care am aflat ca sunt toxice, deoarece in organe se pastreaza toate toxinele. Carnea o consuma in cantitati cam mari ce e drept, 1 piept de pui la 1-2 zile sau o aripa de curcan intr'o zi. Acum am aflat ca este bine sa manance doar 1 kg de carne pe saptamana. Revenind la problema, acum aprox 4 luni isi rodea labulete din fata si ulterior a facut o mica dermatita pe una dintre ele. Am dus'o la doctor si mi s'a recomandat un tratament si mancare royal canin hiperalergenic. Am administrat tratamentul si mancarea cu sfintenie si dermatita a disparut. Dupa 2 luni si jumatate de mancare speciala pt catei cu hipersensibilitate, am decis sa cumpar purina cu pui. In toate aceste 4 luni catelusa mea a slabit aprox 2 kg, burtica era supta si pana acum 1 saptamana naparlea de o luna in smocuri (a pierdut tot subparul, inclusiv cel de pe fundulet). Deasupra se vede ca incepe sa ii creasca un al fir de par putin mai aspru si este deocamdata mai scurtut, dar vad ca ii creste pe zi ce trece. Mentionez ca este un chow chow din aceia cu blana mai fina. Problema este ca niciodata nu a naparlit atat de mult si nu in perioada iernii. Daca nu ma insel, subparul se da jos primavara si se pune la loc toamna. De asemenea, inainte sa ii apara dermatita ii stralucea blanita, dar de cand a mancat numai bobite (vorba vine mancat ca nici nu vroia sa vada bobitele, manca un castron de 350g in 3 zile) calitatea blanii nu e aceeasi ca inainte. Vazand starea deplorabila in care se afla, am decis sa consult si un alt medic. Acesta mi'a spus ca pur si simplu nu ii priesc ei bobitele si ca dc a fost invatata sa manance mancare gatita specifica chow chow-ului (orez cu legume si carne de pui, vita sau curcan) sa continui asa. Acum are burtica specifica rasei, blanita nu ii mai cade aproape de loc, vioaie este ca de obicei si incepe sa ia in greutate. Problema mea este ca tot acest doctor mi'a recomandat sa ii cumpar de la farmacia umana si sa ii administrez zilnic cate 2 esentiale, 2 liv, 2 silimarina si 2 comprimate de vitamina A cu ulei de peste (ceea ce nu am gasit la 5 farmacii si am luat vitamina A simpla si vitamina D cu ulei de peste) timp de o luna si jumatate.Dansul mi'a recomandat aceste suplimente nutritive suspectand doar o afectiune hepatica, deoarece catelusa era foarte vioaie si nu prezenta nici un simptom de boala. Decat ca era cam slabuta si ii pica destul de rau blana. Analize la sange i'am facut la inceputul lui 2009 si i'au iesit toate bune, doar ca elimina o cantitate neglijabila de proteina in urina. Tot in acest timp, ii dau si Pet Phos pelage pt blanita, 2 comprimate pe zi timp de 21 de zile.
Intrebarea mea este: este normal sa ia atatea suplimente nutritive pe zi (sunt in total 12, incluzand pet phosu-ul)? Ii pot dauna aceste suplimente nutritive in vreun fel?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si scuzele de rigoare pt lunga poveste.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
chaitan
post Feb 23 2010, 10:11 AM
Post #2

Super poster

From: Bucuresti
Member No.: 29

Buna bobytza .
Daca i-a mers bine cu Royal nu cred ca trebuia sa schimbi pe Purina.Daca ei ii merge mai bine cu mancarea pe care o gatesti este ok.Cunosc caini chow-chow care mananca aproape numai carne si nu au nimic.De aceea spun ca cea mai buna hrana pentru cainii mei este aia cu care le merge cel mai bine.
Cu naparlirea nu este nimic anormal sa naparleasca acum.La femele nu e ca la masculi, de obicei au doua perioade de naparlire care sunt la ceva vreme dupa calduri cand se intampla tot felul de modificari hormonale.
Referitor la vitamine mi se par cam multe.Orice exces de vitamine fac mai mult rau decat bine.
Cu ce nu sunt de acord categoric este vitamina D care la varsta ei nu are ce sa-i faca bine deoarece nu are nevoie sa-i fixeze calciul.Un aport de vitamina D in plus nu face decat sa fixeze calciul in locuri nedorite .
+Quote Post
bobytza
post Feb 23 2010, 04:58 PM
Post #3

Newbie
*

Multumesc pentru sfat, am renuntat complet la vitamina D (tocmai am vorbit si cu domnul doctor si mi'a confirmat ca nu are nevoie). Eu il luasem pentru uleiul de peste care ajuta la blanita si pentru ca nu se gaseste vitamina A cu ulei de peste. Dupa ce o sa terminan tratamentul cu suplimente probabil o sa luam Vitaderm pentru imbunatatirea calitatii blanitei, dar doar daca aproba si domnul doctor acest lucru. Acum mancam de zor si asteptam sa ne ingrasam (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
chaitan
post Feb 23 2010, 09:23 PM
Post #4

Super poster

From: Bucuresti
Member No.: 29

Ma bucur ca ai renuntat la vitamina D. Pentru ca tot ii gatesti de ce nu folosesti in ratia ei peste.
Pestele este o buna sursa de proteine de calitate; vitamine,etc. si poti folosi fileuri de peste deoarece nu au oase.Poti folosi un peste mai gras si atunci scapi de uleiul de peste.Atentie,pestele de apa dulce va fi dat doar gatit (fiert) ,cel de apa sarata poate fi dat si crud dar bine spalat.
Spor la gateala pentru Chow-lin.
+Quote Post
bobytza
post Mar 2 2010, 01:33 AM
Post #5

Newbie
*

Desigur ca o sa ii dau si peste, desi nu mai stiu ce medic veterinar imi spunea ca domne, pestele are nu stiu ce toxic si nu prea mai e recomandat nici pentru pisici?! Bineinteles ca nu cred lucrul asta, pentru ca chow chow-ul se hranea nu doar cu resturile chinezilor de la masa (orez cu carne) dar si cu peste si cu diverse animale mici pe care la vana. De aceea am mai mare incredere in meniul ce contine mancare gatita, deoarece e mai aproape de felul in care mancau ei acum sute de ani. Desi chow chow-ul unor prieteni mananca bobite cu sacii si lui ii priesc. In fine, ideea este ca si ei sunt diferiti, ca si oamenii. Unora le prieste un anumit fel de mancare iar altora altul. Sper ca m'am facut inteles (IMG:style_emoticons/default/unsure.gif)
P.S. Noi am luat deja 2 kg, luam pastilutele varate pe gat deoarece nu ne plac (exceptie face vitamina A, pe care o rontaim singura) iar blanita creste cumva regenerata.
Multumesc pt sfaturi si revin cum mai observ vreo schimbare.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-Fi Version Time is now: 11th September 2010 - 05:42 AM